WEDSTRIJD ZVC Onbetong Tongeren - FC Dynamic Houthalen  3 - 6  (0-4)

DATUM 11-03-2011  21:30

DOELPUNTEN 11’ Claesen Cederic 0-1, 13’ Van Den Eynde Andreas 0-2, 14’ Van Den Eynde Andreas 0-3, 20’ Cosemans Ingmar 0-4, 25’ Tongeren 1-4, 32’ Tongeren 2-4, 35’ Tongeren 3-4, 38’ Claesen Cederic 3-5, 40’ Claesen Cederic 3-6

VERSLAG Na een mindere periode van 0 op 6 mede door de vele geschorste en gekwetste spelers, moesten wij ons vandaag opmaken voor de moeilijke uitwedstrijd tegen Onbetong Tongeren de nummer Drie in de stand. Bij ons ontbrak vandaag Molemans Glenn gekwetst, Doelman Jeuris Ben met rug klachten, Porco Sandro Geel geschorst en Holtappels Tim op verlof. En dan weet je, dat je niet op volle sterkte bent tegen een goede tegenstander. De wedstrijd begon ondanks de Vier afwezigen vrij goed, de thuisclub had in de eerste Vijf minuten een licht overwicht en de betere kansen, maar halverwege de Eerste helft hadden wij het evenwicht hersteld. Maar vanaf de Elfde minuut konden wij de vrij gesloten wedstrijd openbreken door maar liefst Drie keer te scoren in Vijf minuten. Ex Onbetong Tongeren speler Claesen Cederic opende de score 0 - 1 en vervolgens kon Van Den Eynde Andreas Twee keer scoren 0 - 2 en 0 - 3. Na de 0 - 3 kwam de thuisclub nog enkele keren dreigen voor ons doel maar Marco kon de nul houden, en net voor het rust signaal kon onze topschutter Cosemans Ingmar er nog 0 - 4 van maken.

Ook de Tweede helft begon vrij gesloten, maar na Vijf minuten kon Tongeren de aansluiting vinden 1 - 4 vanaf dan komen wij in een mindere periode iets wat heel normaal is met Vier afwezigen en maar 1 wissel zodoende dat tongeren nog eens Twee keer kon scoren 2 - 4 en 3 - 4 met nog Vijf minuten te gaan. Het beloofde een spanende slotfase te worden totdat wij Twee minuten voor het einde de verlossende 3 - 5 konden scoren via wederom Claesen Cederic. En in de laatste minuut kon Claesen Cederic nog zijn Derde doelpunt van de avond maken 3 - 6.

Al bij al een verdiende overwinning vooral op basis van de Eerste helft , maar het was zeker niet gemakkelijk vandaag. Door deze overwinning blijven wij stevig in de top Vijf staan met nog maar Vier wedstrijden te gaan, en dat is beter dan dat wij hadden verwacht voor het seizoen.